We Share Care is een jonge organisatie die actief is met nieuwe gezondheidzorg voor kwetsbare mensen. In de afgelopen jaren zijn wij hard gegroeid en hebben we benodigde expertise ontwikkeld en ervaringen opgedaan. We blijven leren.
Wij creëren nieuwe mogelijkheden voor de zorg voor - en verbetering van het welzijn van - kwetsbare mensen . Door samenwerking met hun omgeving bieden we contact-, herstel- en groeimogelijkheden voor de mensen die dat nodig hebben. Tegelijkertijd realiseren we nieuwe opties voor het vormgeven van zorg.
We Share Care werkt actief aan een inclusieve en zorgzame wereld. Voor iedereen de kans om te ontwikkelen en om bij te dragen. Samen kunnen we het beter. Sociale en duurzame zorg is de nieuwe norm.
Wij realiseren onze missie door:
m
iddels onze initiatieven zoveel mogelijk kwetsbare mensen het steuntje in de rug te geven dat zij nodig hebben;
te zorgen voor verbetering van welzijn, stabiliteit en positieve ervaringen en dit samen te doen met de mensen uit de naaste omgeving en de eigen gemeenschap;
het verduurzamen van gezondheidszorg door waar noodzakelijk zorgprofessionals in te zetten en tegelijkertijd volop te vertrouwen op de warmte, betrokkenheid en energie van anderen.
Maar hoever zijn we nou precies met onze missie en hoeveel impact maken wij eigenlijk? Dat proberen wij zo goed mogelijk duidelijk te maken en te meten. Dan kun je precies zien hoeveel impact We Share Care maakt. De belangrijkste impactresultaten van het jaar 2023 zie je hier:
* een dagdeel is een ochtend of middag van 4 uur
In 2022 hebben we onze statuten aangepast om onze sociale en duurzame missie beter te borgen en om de Raad van Commissarissen die toezicht houdt en haar functie te benoemen. Onze statuten kun je hier vinden:
Klik op het icon om de statuten te openen.
Nieuwe wijzigingen in onze statuten zullen we ten alle tijden voorleggen aan onze Raad van Commissarissen, die hier met een meerderheid mee in dient te stemmen voordat de wijziging kan worden doorgevoerd. We zullen wijzigingen ook met onze belangrijkse stakeholders bespreken.
Binnen We Share Care zijn we samen op reis naar samen zorgen. Samen leren en verbeteren staat hierbij centraal. We vinden het belangrijk dat we beschrijven wat we verstaan onder samen zorgen en hoe wij ons hierin verder ontwikkelen. Dit willen we komende jaren gaan samenvatten in ons jaarverslag. Vanaf 2022 is ons jaarverslag te vinden op jaarverantwoording zorg en binnenkort kunt u hier ons Impact Jaarverslag lezen.
Klik op het icon hieronder om het betrefffende jaarverslag te openen.
jaarrekening 2021
jaarrekening 2022
jaarrekening 2023
We Share Care B.V. is eigendom van oprichter/bestuurder S.J.M. (Susan) Langeveld, 100% aandeelhouder.
We Share Care heeft met Langeveldshof een vernieuwend concept ontwikkeld voor begeleiding. Bij de zorgverlening wordt gestreefd naar betere oplossingen voor onze deelnemers, duurzaam en effectief. Doordat er wordt gewerkt met zelfstandige teams kan er beter worden aangesloten bij de specifieke wensen en behoeften die spelen. In de teams werken (coördinerend) begeleiders samen met vrijwillige teamgenoten waarbij oplossend vermogen en professionaliteit ten volle worden benut. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden. De teams worden ondersteund door een klein kantoor dat is gehuisvest in Sassenheim.
Het bestuursmodel is hierboven te zien. Commissaris(sen) oefenen onbezoldigd, zonder betaling, hun functie uit.
Bestuurder
Toezichthouder
In onze statuten hebben we onszelf een winstbeperking opgelegd. Minimaal 30% zal altijd terug blijven stromen in de onderneming We Share Care B.V. om onze missie te ondersteunen. Ons financieel beleid is vastgelegd in onze statuten. Maar wij hebben deze ook nog eens samengevat in een apart document wat je hieronder kunt lezen:
We vinden het belangrijk dat we weten wat er met ons geld gebeurt. Een duurzame bank, zoals de Triodos bank (‘een van de duurzaamste banken ter wereld’), investeert in duurzame ontwikkeling. Zo richt ook Triodos zich op positieve verandering en impact maken. Met onze bankrekening bij de Triodos bank weten we zeker dat ons geld wordt ingezet voor de missie van Triodos bank: helpen bij het creëren van een samenleving die de levenskwaliteit van iedereen beschermt en de menselijke waardigheid centraal stelt.
Toezichthouders (commissarissen) ontvangen geen vergoeding. Ook vrijwillige medewerkers ontvangen geen vergoeding met uitzondering van vrijwilligers met specifieke taken zoals schoonmaak.
De coördinatoren van de locaties, de coördinerend begeleiders en de begeleiders zijn in dienst bij We Share Care B.V. We Share Care B.V. hanteert de CAO gehandicaptenzorg bij inschaling en salarisschalen, vakantie- en eindejaarsuitkering, reiskosten, vakantieuren en balansverlof. Pensioen wordt opgebouwd bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Bij ons is bepaald dat het verschil in hoogste en laatste salaris nooit meer dan factor 4 bedraagt. Op dit moment is het verschil in hoogste en laatste salaris factor 1,36.
Als onderdeel van onze missie proberen wij zo circulair en groen mogelijk te zijn. Dit doen wij door zoveel mogelijk uit te gaan van hergebruik en gebruik te maken van producten die geen of beperkte impact hebben op het milieu. Een voorbeeld hiervan is dat wij ons drukwerk laten maken op papier dat is gemaakt van landbouwafval en wat ongebleekt is. Maar we kijken ook naar ook de auto's die wij inzetten bij het vervoer van deelnemers. Hierbij streven wij ernaar dat ten minste 50% van de gebruikte auto's hybrid of volledig electrisch is. Hierdoor voorkomen wij CO2 uitstoot.
voorkomen CO2 uitstoot (kg)
(Januari t/m Oktober 2023)
1963
In de onderstaande grahic geven we een overzicht van alle stakeholders die wij
beïnvloeden of waardoor wij beïnvloed worden. We hebben drie soorten stakeholders onderscheiden:
- Primaire stakeholders (stakeholders binnen de organisatie);
- Secundaire stakeholders (directe stakeholders buiten de organisatie);
- Beïnvloeders (indirecte stakeholders buiten de organisatie).
Al deze stakeholders samen vormen het ecosysteem waarin We Share Care opereert.
We hebben dagelijks te maken met veel interne en externe stakeholders. Van medewerkers tot toezichthouders en van deelnemerraad tot gemeenten. Door goed met elkaar samen te werken, op regelmatige basis te overleggen en een open houding te hebben kunnen we met elkaar de zorg voor en het welzijn van onze deelnemes blijven verbeteren. In het onderstaande document hebben we overzichten opgenomen waarin de dialogen per stakeholder zijn uitgewerkt, deze zullen wij regelmatig updaten.
Met We Share Care doen we ons best om een aantal positieve veranderingen teweeg te brengen. Omdat dit inzichtelijk te maken, hebben we een Theory of Change gemaakt, een verandertheorie. Dit is een methodiek om te laten zien wat we doen. We hebben er zelfs twee gemaakt! Het helpt ons helder te krijgen wat we kunnen meten & welke vragen we moeten stellen om te achterhalen of het ons wil lukken. Ze zijn work in progress, zgn. levende documenten. Bekijk ze hieronder:
Met wat wij doen dragen wij bij aan vier van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Onze bijdragen aan deze doelen laten we meten door MAEX met de Social Handprint. Onze MAEX Social Handprint is hier te vinden.
Wij zetten ons in voor mensen die het moeilijk hebben en staan geen ongelijkheid toe. Iedereen is welkom.
Wij zetten ons in voor een goede gezondheid en welzijn voor iedereen en alle leeftijden.
Samen gaat het beter, en daarom hebben wij diverse samenwerkingen met organisaties die maatschappelijk doelen en/of duurzame doelstellingen nastreven. Wij werken samen met Raamwerk, Marente, DSV-leven, HOZO, Buurtzorg en andere grote of kleinere organisaties binnen en buiten zorg en welzijn.
Duurzaam ondernemen zit vanuit onze missie in onze genen 'ingebakken.'
In de bovenstaande inforgraphic zie je de verwachte bijdrage van We Share Care in 2023 aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.